Комахи здатні пережити зиму: ось що професіонали можуть з цим вдіяти

Чи гинуть комахи взимку? Якби це було правдою, то , ймовірно,багато власників будинків і підприємств були б дуже щасливі, коли ранньою весною, всі шкідники були б знищені холодом. На жаль,щовесни жуки з’являються, як по годинах.

Zima

Більшість людей думають, що взимку, їм не потрібна допомога компанії з контролю шкідників, тому що вони не бачать комах. Звичайно, це природна позиція – поза полем зору, поза розуму. Але врахуйте, що ми зазвичай не бачимо комах, павукоподібних, гризунів або інших поширених шкідників, поки проблема не досягне досить значної популяції, щоб ознаки стали явно помітними. Іншими словами, шкідники помічені після того, як це вже стало зараженням.

Звичайно, більшість комах здатні протистояти зимі, а деякі. Фактично, деякі комахи в північній півкулі «стійкі до замерзання», це означає, що вони можуть пережити, коли їх рідини в організмі стануть майже замороженими. Інші «уникають замерзання», це означає, що вони можуть зберігати свої рідини організму в рідкому стані при низьких температурах (як антифриз у вашому автомобілі).

Комахи явно знайшли методи пережити зиму, масово повертаючись кожну весну, але це не означає, що це не впливає на них. Як правило, температура повинна протриматися в діапазоні від -4°С до 0°С протягом тривалого періоду часу – близько двох тижнів – до того, як відбудеться помітне зниження загальної популяції. Іншими словами, без сильної, постійної холодної погоди комахи повернуться.

У деяких регіонах рідко спостерігається стійка низька температура, тому більшість популяцій комах можуть виживати, попередньо готуючи собі гніздо, і змініючи свою біохімію та метаболізм. Гліцерин, наприклад, є звичайним «антифризом», який використовується багатьма комахами для захисту від утворення крижаних кристалів в їх тілесних рідинах, що робить їх «уникаючими замерзання» в умовах, коли багато інших організмів не вижили б.

Однак, в основному вони просто знаходять приховане, затишне місце, щоб «впадати в сплячку» і фактично відключають свій метаболізм. Наприклад, здавалося б, мертва чорна вдова, знайдена взимку, може здаватися переможеною в її неохайній павутині, та досить тільки ткнути її палицею і можна спостерігати, як вона повільно розгортає свої моторошні лапки і дивиться на вас, як : «Умм, я сплю, чим можу допомогти?»

Це навіть не враховуючи гризунів, які, як правило, є більш серйозною проблемою в холодні місяці, тому що вони будуть шукати отвори в будинках або на підприємствах, щоб гніздитися взимку. Перевірки на гризунів, щоб переконатися, що вони не отримують доступ до вашого горища або складських приміщень, можуть заощадити тисячі на контролі та збитках пізніше.

Тому, хоча може здатися, що боротьбя зі шкідниками – це послуга для теплої пори року, насправді це послуга цілорічна. Правда полягає в тому, що для боротьби зі шкідниками в теплі місяці, контроль повинен тривати в холодні місяці.

Або молитися за наступний льодовиковий період; але врахуйте, що вони і це пережили.

Джерело: mypmp.net